Hoofdhuidproblemen bij Haarmode C’est Ça

Gezonde hoofdhuid

Goed advies en slimme producten

Steeds vaker helpen wij klanten met hoofdhuidproblemen. Dat doen we met goed advies, de juiste behandeling en producten die daadwerkelijk zorgen voor opvallende verbeteringen. Als specialist richten wij ons op veel voorkomende hoofdhuidproblemen (zie hieronder).

Roos
Roos is een overmatige productie van de huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. Roos kenmerkt zich sterk door de witte, vet ogende schilfers van dode huidcellen die de haren en schouders bedekken. Daarnaast zorgt roos voor een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Vette hoofdhuid
Een vette hoofdhuid wordt veroorzaakt door overactieve talgklieren. Leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels spelen hierbij een belangrijke rol.

Seborrheic Dermatitis
Bij een vette hoofdhuid ontstaat vaak roos. Een vette hoofdhuid versterkt namelijk de groei van gist. Seborrheic Dermatitis (vette hoofdhuid/haar) komt zowel op jonge als latere leeftijd voor. Helaas zien wij een duidelijke toename van het aantal (m.n. oudere) mensen met een vette hoofdhuid. De hormoonspiegels spelen hierbij een bepalende rol.

Droge hoofdhuid
Een droge hoofdhuid zorgt voor een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. Er zijn verschillende oorzaken zoals het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos. Slechte haarproducten zorgen voor het oplossen van de natuurlijke talg op de hoofdhuid en onttrekken teveel vocht.

Psoriasis
Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuidziekte. Het ontstaat wanneer huidcellen zich te snel vermenigvuldigen onder het huidoppervlakte. De huidcellen hopen zich op aan het huidoppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Normaliter duurt huidcelvernieuwing een maand, bij psoriasis voltrekt zich dit proces in slechts een paar dagen.

Psoriasis is herkenbaar aan een dikke rode ontstoken huid die is bedekt met zilverachtige schubben. De huid jeukt en voelt pijnlijk aan. Psoriasis wordt mede veroorzaakt door immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of verkeerde medicatie. Psoriasis komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.